06
Jul

Agenția de cercetare de piață iSense Solutions este pentru al doilea an consecutiv partener oficial de research pentru festivalurile UNTOLD și Neversea

Cu o experiență în cercetarea de piață de peste 10 ani, atât în România cât și internațional, agenția de cercetare de piață iSense Solutions, este pentru al doilea an consecutiv partener oficial de research pentru UNTOLD și Neversea.

Astăzi începe Neversea – cel mai mare festival de pe o plajă din Europa, iar iSense Solutions este partener oficial de research și culege cele mai relevante date privind percepțiile fanilor, impactul activărilor brandurilor, dar și alte date relevante pentru organizatori.

Cu ajutorul instrumentului de cercetare iSense FestiVibe se culeg date importante privind intenția de participare, bugetul cheltuit, tipul de bilet achiziționat, dar și date despre impactul activităților pe care companiile le au în cadrul evenimentelor, obținându-se astfel o imagine completă din perspectiva fanilor.

În cadrul studiului iSense FestiVibe – an overview of festivals in Romania, am întrebat românii care sunt festivalurile de muzica pe care le cunosc, iar aceștia au menționat: UNTOLD (97%), Neversea (90%), Electric Castle (83%), SAGA Festival (52%), Summer Well (52%), Sunwaves (23%), Nostalgia Retro-Disco-Future (22%), Beach, Please! (12%), Open Air Blue Air Blues Festival (12%), Massif (10%).

Se anunță o vară plină de muzică bună, pentru toate gusturile și genurile muzicale, iar românii din mediul urban declară că și-au facut deja planurile privind modalitatea de participare: 43% dintre români declară că vor cumpăra bilet de o zi, 38% abonament și 13% declară că vor merge pe bază de invitație.

De asemenea românii și-au facut și calculele privind banii pe care îi vor cheltui la aceste evenimente: în medie, între 391 și 816 lei, în functie de eveniment și numarul de zile în care vor participa. Suma se referă la mancare și băutură sau alte activități în cadrul festivalurilor și nu cuprinde costul biletului, transportul sau cazarea.

Line-up-urile au fost anunțate, participanții așteaptă cu nerabdare evenimentele, iar organizatorii au inceput numaratoarea inversă până la start, punând la punct ultimele detalii.

Companiile partenere au marea provocare de a crea momente cât mai atractive, care să rămână memorabile pentru participanți și care să creeze atmosfera perfectă de festival. Oportunitățile de business sunt excelente, rămane doar ca cele mai creative idei să fie castigatoare în memoria festivalierilor.

 

Datele prezentate fac parte din studiul iSense Festivibe. Acesta implică o metodologie complexă pre-in-post, înainte, în timpul și dupa festival. Studiul pre festivaluri a fost realizat în luna februarie 2023 pe un eșantion de 2500 respondenti: 1500 de respondenți, reprezentativ online pentru mediul urban, populatie 18-65, +1000 participanți la festivaluri, marja maximă de eroare +/- 2.53%, la un nivel de încredere de 95%. Datele din timpul festivalului sunt culese calitativ, printr-o comunitate online și observații etnografice, iar datele de dupa festival sunt culese prin interviuri face to face, la ieșirea din festival, și online.